Alles wat u moet weten over houtrot

U heeft er misschien al wel eens mee te maken gehad: houtrot in kozijnen of ander timmerwerk. Houtrot is ontzettend vervelend, omdat het niet altijd direct te zien is. Van binnenuit kan houtwerk gaan rotten, zonder dat u het merkt. Gelukkig zijn er verschillende stappen die u kunt ondernemen om houtrot zo snel mogelijk te behandelen. In dit artikel leest u alles over houtrot en wat u eraan kunt doen.

Wat is houtrot?

Houtrot betreft een aantasting van hout of timmerwerk. Dit wordt veroorzaakt door schimmels die vanuit de binnenkant het hout kapot maken. Houtrot ontstaat over het algemeen door verschillende omstandigheden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan weersomstandigheden of aan een vochtige omgeving. Ook vervuiling en schade die u zelf aanbrengt kan zorgen voor houtrot.\

Zo herkent u het

Houtrot herkent u aan kleine aantastingen van het hout. Het vervelende van houtrot is dat het niet altijd zichtbaar is. Daarom is het aan te raden om uw timmerwerk, zoals gevels, kozijnen en deuren, regelmatig te controleren op houtrot. Let hierbij bijvoorbeeld op kleine scheurtjes, aantasting van de verf of aan de gehele houtconditie. Voelt het hout bijvoorbeeld zacht aan? Dan kan er sprake zijn van houtrot.

Voorkom het rotten van hout

Er zijn verschillende stappen die u kunt ondernemen om houtrot te voorkomen. Zo is het goed om te weten dat hout en vocht geen vrienden zijn en dit nooit zullen worden. Is er een kans dat hout vochtig wordt, zorg er dan voor dat het hout goed genoeg kan drogen. Anders ontstaan er schimmels, waardoor houtrot ontstaat. Water in de kozijnen zorgt bijvoorbeeld voor houtrot. In dat geval kunt u kiezen voor een duurzame coating zoals een Ventistone coating. Controleer het houtwerk bij uw woning regelmatig door met uw vingers in het hout te prikken.

Totaalconcept voor duurzame houtreparatie
Heeft u last van houtrot? Dan is het aan te raden om een expert in te schakelen die een totaalconcept aanbiedt in het repareren van hout. Schildersbedrijf Kunnen in Weert beschikt over diverse diploma’s om u te kunnen helpen bij houtrot.

Repareren is vooruitzien
Laat uw hout duurzaam repareren om zo te profiteren van de vele voordelen. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Reparaties met duurzame producten van Repair Care gaan minstens tien jaar mee. Kies daarom ook voor kwaliteit en kies voor de expertise van Schildersbedrijf Kunnen.

Heeft u vragen omtrent houtrot of bent u op zoek naar een expert in de omgeving van Weert? Neem dan vandaag nog contact op met de professionals van Schildersbedrijf Kunnen.

Add Comment